BMD STIL od samih početaka osnivanja tvrtke kontinuirano radi na unapređenju i kontroli svog poslovanja. Jedan od koraka u nizu kojim se može pohvaliti, što se toga tiče, je stečeni status Ovlaštenog gospodarskog subjekta (AEO), koji tvrtku predstavlja kao pouzdanog partnera u carinskom poslovanju na području cijele Europske unije.

Status je dobiven nakon što je zahtjev za odobrenjem statusa AEO-a, zajedno s propisanim prilozima podnesen Središnjem uredu Carinske uprave u Zagrebu.
Kao podnositelj zahtjeva BMD STIL je ispunio sve potrebne prilagodbe i pripreme te tako zasluženo stekao pripadajući AEO status. Time se tvrtki pružila prilika za uživanje u posebnim pogodnostima Europske unije kao i osiguravanje lanca opskrbe kao ispunjenja zajedničkog cilja. Uz to je i otvorena mogućnost jednostavnijih primjena pojednostavljivanja carinskih postupaka poput kućnog carinjenja u uvozu i izvozu, ovlaštenog primatelja i pošiljatelja i slično.
Kriteriji koje je za dobivanje statusa bilo potrebno zadovoljiti su usklađenost s carinskim zahtjevima, posjedovanje odgovarajućih sustava vođenja poslovne evidencije, računovodstveni sustav, financijska solventnost, mogućnost pristupa evidencijama od strane carinskih tijela, upravna organizacija, sustav unutarnje kontrole, pohrana i zaštita od gubitaka podatka, mjere osiguranja informacijske tehnologije.

Sam koncept AEO-a temelji se na partnerstvu između carine i poduzeća koji je uvela Svjetska carinska organizacija.  [BMD STIL]