Partneri

AUSTROTHERM

Austrotherm je specijalist za visokokvalitetnu i inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju    u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Preduzeće je osnovao Oswald Nowotny 1953. godine,   prvi proizvođač stiropora u Austriji. Od tadašnjeg pionira na području izolacije    Austrotherm je u Austriji postao poznat i priznat te u mnogim područjima   jedini proizvođač izolacijskih materijala od EPS-a i XPS-a, fasadnih profila te ploča za   unutrašnju i sanitarnu gradnju.

Nakon otvaranja Zapada prema Istočnoj Evropi Austrotherm je među prvim zapadnoevropskim preduzećima počeo sa radom na istočnoevropskom tržištu. Trenutno, Austrotherm grupacija je zastupljena u 11 zemalja sa 17 proizvodnih pogona a zajedno s grupacijama Baumit (fasade, malteri, estrih) i Murexin (građevinska  hemija) pripada Schmid-Industrie-Holdingu.

Sve članice Austrotherm grupacije dosljedno primjenjuju politiku kvalitete i inovacija a zaštita klime i okoliša zauzimaju primarno mjesto u poslovanju. Zahvaljujući proizvodnji koja pridonosi očuvanju resursa i proizvodima koji su ekološki povoljni omogućen je vrijedan doprinos smanjenju CO2 emisije. Ekološki, ekonomski i socijalni aspekti čine fundament Austrotherm-ovog održivog djelovanja.

Od 2007. godine Austrotherm je zastupljen i u Bosni i Hercegovini dok je u aprilu 2008. godine fabrika EPS-a u Bihaću počela s radom. Na taj način je omogućeno snabdijevanje hrvatskog i bosansko-hercegovačkog tržišta Austrotherm-ovim EPS-om iz domaće proizvodnje prema austrijskoj tehnologiji. Domaćim potrošačima nude se vrhunski proizvodi s vrhunskim svojstvima koji:

www.austrotherm.ba