Leier DURISOL - Povišeni vrtovi

Vrtlarenje u povišenim i ekološki prihvatljivim gredicama Leier DURISOL

DURISOL Povišeni vrt K oblik 120/120/80 : 2.833,19 kn    Durisol povišene gredice - K oblik - uputstvo za montažu

DURISOL Povišeni vrt P oblik 120/230/80 : 4.128,20 kn     Durisol povišene gredice - P oblik - uputstvo za montažu

DURISOL Povišeni vrt L oblik 230/230/80 : 5.411,90 kn      Durisol povišene gredice - L oblik - uputstvo za montažu

DURISOL Povišeni vrt U oblik 230/340/80 : 8.346,86 kn     Durisol povišene gredice - U oblik - uputstvo za montažu

DURISOL Povišeni vrt U+ oblik 230/450/80 : 9.612,48 kn   Durisol povišene gredice - U+ oblik - uputstvo za montažu 

Ovdje možete preuzeti Durisol brošuruDurisol povišene gredice - brošura

Brzi uspjeh, transparentnost i lagana dostupnost ovu metodu čine privlačnom za vrtlare početnike, školarce ili starije osobe, ali i nude i nova zadovoljstva stručnijim vrtlarima. Primjenom Durisol visokih gredica mogu se kreirati prava mala eko-gospodarstva u visini stola. U ponudi za vrt možete birati između više dimenzija i oblika Durisol gredica. Odaberite svoj oblik u BMD-ovim prodajnim centrima i vrtlarenje može početi...

Bit povišene gredice je da se površina obradive zemlje nalazi znatno više od tla, što je omogućeno jednim posebnim kazetnim rješenjem. Vrtovi u visini stola ne štede samo vrtlarovu kralježnicu, već imaju i druge brojne prednosti: budući da se kazete pune zemljom koja odgovara vrsti biljaka koje će se uzgajati i neovisno od postojećeg tla (ili nedostatka istog), biljke se brže razvijaju, nisu izložene korovima i nije potrebno primjenjivati kemijska zaštitna sredstva. Plodovi koji brzo sazrijevaju mogu se u potpunosti uzgajati na „organski“ način.

Povišena gredica može se graditi od drveta – čak i paleta – kamena, opeke pa čak i auto guma, ali za njihovu gradnju potreban je stručnjak ili majstor. Međutim, sastavljanje Durisol visokih gredica može obaviti čak i laik: zahvaljujući elementima koji se međusobno lagano slažu i dobro variraju. Vrt ili dvorište nevjerojatnom će brzinom biti bogatije za gredicu koja je ugodna za oko. Nema potrebe za temeljnom građevinom, toplinskom izolacijom ili oblaganjem folijom – čim vlasnik sastavi kazete kao „lego kockice“, već ih može puniti zemljom. Donji sloj čine krupnije grane (grane drveća, lišće), nakon toga slijede manje grančice i trava te na kraju odabrana zemlja za cvijeće. Nakon toga, već su na redu biljke i sve to obavite u istom danu!

Durisol visoke gredice nude prirodno rješenje za vrtlarstvo: ne samo zato jer izbjegavamo nepovoljne okolnosti kao što su tlo loše kvalitete, nedostatak prostora, tlo koje ne odgovara biljkama ili pak gradsko okruženje, već i zbog izvedbe elemenata koji su ekološki prihvatljivi. Za proizvodnju Leier Durisol elemenata koristi se mineralizirana, reciklirana piljevina (smanjujući na taj način industrijski otpad), što znači da su Durisol elementi od prirodnih materijala i da ne opterećuju okoliš. Durisol se također dokazao i kao građevni materijal koji je otporan je na plijesan i koji odlično izolira toplinu i vlagu. Tamna nijansa boje koja se koristi za proizvodnju visokih gredica također apsorbira i sunčevu toplinu, što djeluje blagotvorno na rast mladica.

Prednosti povišenih gredica:

Zdraviji i kvalitetniji urod
Ranija sadnja i berba
Bolji protok zraka i više sunčeve svjetlosti
Biljke su manje podložne bolestima i napadima štetnika
Kućne ljubimce drže podalje od vrta
Manje korova u vrtu, zemlja je rahlija
Bolja drenaža tla
Povrtne kulture zaštićenije su od hladnoće
Povišene gredice brže se zagrijavaju
Jednostavnije su za održavanje
Manje ćete se naprezati prilikom sagibanja
Dostupne su vam sa svake strane

Pogledajte DURISOL povišene vrtove izložene u našim prodajnim centrima i uljepšajte svoj vrt!

 


Ispis   E-mail